Selamat Datang 'BLoggers'!

KeNapa BLog TipBlogger?

TipBlogger adalah blog mengenai tip dan panduan seorang blogger. Segala panduan dan selenggaraan adalah berdasarkan template, peralatan tambahan, adsense, blog bisnes dan cadangan tidak kira menggunakan blog percuma atau berbayar, asalkan anda mempunyai blog! Jangan lupa melanggan newsletter atau feed yang ada di sebelah kanan blog ini. Salam Sejahtera dan Jumpa Lagi!

Ingin Menjadi Usahawan Internet yang Berjaya? Klik di bawah atau daftar sebagai affiliate
 
Wednesday, August 02, 2006

Penulisan Terkini :

Tip Mendapatkan Idea untuk blog

Assalamualaikum w.bt.

Hari ini saya dah siapkan satu perisian yang dipanggil "email link" yang akan membantu mencipta email untuk meminta pertukaran link. Nak tahu lebih lanjut, sila klik disini
Saya dah tulis siap-siap apa yang patut disitu.

Hari ini saya nak memberi idea sedikit kepada anda yang tidak mempunyai idea untuk menghasilkan post yang terkini setiap hari. Jika anda menghasilkan post setiap hari, blog anda akan naik rankingnya di google tau..

Bercakap pasal ranking, cuba taip perkataan blog bisnes. TipBlogger kat ranking NO. 3 tu..

Kembali ke topik: mencari idea.
Untuk mencari idea, anda kena rajin berjalan(surf) dan satu lagi, langgan feed blog yang berkaitan. Berdasarkan post rakan-rakan anda, anda beri pula komen yang berasas di blog anda.
Ha..kan dah dapat satu post tu..

Sebagai bloggers, saya sedari kadangkala kita kekurangan idea. Maka sebab itulah kita perlu menggunakan cara ini. Tapi awas! Saya tidak bermaksud meniru artikel atau post mereka sebaliknya memberi pandangan anda pula terhadap hal berkaitan.

Ada satu lagi yang saya sedang fikirkan : mengapa tidak ramai blogger's malaysia yang membuat backlink post? Kenapa ketika ketiadaan idea, backlink kan post menarik dari rakan-rakan anda dan dari situlah datangnya rangkaian yang akan membuahkan trafik. Mungkin sesuatu perlu dilakukan disini.

2 Komen:

At 8/04/2006 2:38 PM, Blogger Administrator said...

Wow tahniah dapat rank ke 3.

 
At 8/04/2006 3:33 PM, Blogger Ramzan said...

haha...naseb aje cikgu..

 

Post a Comment

Links Kepada Post ini:

Create a Link

<< Halaman Utama

 

Blog Review

Selain bercakap mengenai tip dan pelbagai hal lagi mengenai blog, TipBlogger akan memberi review kepada blog yang terpilih. Jika di bahagian atas adalah bahagian teori, bahagian ini adalah bahagian praktikal dan contoh! Ruangan ini khas untuk blog seNusantara - Malaysia, Indonesia, Singapura dan juga Brunei sahaja..

 

Blog's Tool

Selain Bahagian Peralatan. InsyaAllah tidak kira peralatan tersebut direka sendiri atau oleh orang lain dan berguna, pasti kami akan mengebahkannya kepada anda. Peralatan terbaik disyorkan untuk anda!

 

Sana Sini

Celetoh dan Perihal Terkini Mengenai Isu-isu semasa mahupun apa - apa jua

Blog Collections

Learning:

Blog Minggu Ini - Jun 2006

Template Blogger

Malaysian Blog

Pertandingan/Program Blog

Peralatan Blogger