Selamat Datang 'BLoggers'!

KeNapa BLog TipBlogger?

TipBlogger adalah blog mengenai tip dan panduan seorang blogger. Segala panduan dan selenggaraan adalah berdasarkan template, peralatan tambahan, adsense, blog bisnes dan cadangan tidak kira menggunakan blog percuma atau berbayar, asalkan anda mempunyai blog! Jangan lupa melanggan newsletter atau feed yang ada di sebelah kanan blog ini. Salam Sejahtera dan Jumpa Lagi!

Ingin Menjadi Usahawan Internet yang Berjaya? Klik di bawah atau daftar sebagai affiliate
 
Friday, July 28, 2006

Penulisan Terkini :

Seo Cara Mudah

Assalamualaikum wbt.

Saudara dan saudari, hari ini saya ingin memetik post yang menarik dari blog smartusaha: SEO Cara Mudah.

Apa itu SEO?
Search Engine Optimazation(SEO). SEO merupakan teknik untuk mendapatkan posisi atau ranking yang terbaik dari search engine seperti google atau yahoo.

Adakah blogspot perlu menggunakan teknik SEO?
Berdasarkan pemerhatian saya, blog yang menggunakan blogspot akan dikesan keyword dari description blog (sila lihat coding di bahagian template jika tidak percaya).
Bagaimanapun saya tetap cadangkan anda menggunakan teknik yang diajar oleh smartusaha kerana tidak cukup keyword di bahagian description sahaja.

Ianya Mengambil Masa
Teknik-teknik yang diajar oleh smartusaha ini memang digunakan oleh internet marketer tersohor dari seluruh dunia dan memang disahkan oleh pakar. Cuma mungkin mereka tidak memberitahu anda sesuatu: Ianya Mengambil Masa!

Blog anda perlu mengandungi post yang banyak dan dihasilkan setiap hari, barulah search engine akan memandang anda. Jika tidak, alahai..tunggulah dulu nak disenaraikan baik oleh google ataupun yahoo.

Bagi anda yang ingin mengetahui teknik tersebut, jom ke blog smartusaha!


Socialize:        

0 Komen:

Post a Comment

Links Kepada Post ini:

Create a Link

<< Halaman Utama

 

Blog Review

Selain bercakap mengenai tip dan pelbagai hal lagi mengenai blog, TipBlogger akan memberi review kepada blog yang terpilih. Jika di bahagian atas adalah bahagian teori, bahagian ini adalah bahagian praktikal dan contoh! Ruangan ini khas untuk blog seNusantara - Malaysia, Indonesia, Singapura dan juga Brunei sahaja..

 

Blog's Tool

Selain Bahagian Peralatan. InsyaAllah tidak kira peralatan tersebut direka sendiri atau oleh orang lain dan berguna, pasti kami akan mengebahkannya kepada anda. Peralatan terbaik disyorkan untuk anda!

 

Sana Sini

Celetoh dan Perihal Terkini Mengenai Isu-isu semasa mahupun apa - apa jua

Blog Collections

Learning:

Blog Minggu Ini - Jun 2006

Template Blogger

Malaysian Blog

Pertandingan/Program Blog

Peralatan Blogger