Selamat Datang 'BLoggers'!

KeNapa BLog TipBlogger?

TipBlogger adalah blog mengenai tip dan panduan seorang blogger. Segala panduan dan selenggaraan adalah berdasarkan template, peralatan tambahan, adsense, blog bisnes dan cadangan tidak kira menggunakan blog percuma atau berbayar, asalkan anda mempunyai blog! Jangan lupa melanggan newsletter atau feed yang ada di sebelah kanan blog ini. Salam Sejahtera dan Jumpa Lagi!

Ingin Menjadi Usahawan Internet yang Berjaya? Klik di bawah atau daftar sebagai affiliate
 
Saturday, July 29, 2006

Penulisan Terkini :

Perlukah mengasingkan website dengan blog?

Assalamualaikum wbt.

Saya tertanya-tanya di dalam hati, perlukah mengasingkan antara blog dan website? Sebagai contoh, saya mempunyai laman web menjual cd dan saya mencipta pula blog menggunakan blogspot perihal cd dan ragam dalam bisnes cd saya. Tidakkah janggal demikian?

Kenapa saya perlu mengasingkan blog dengan website saya sedangkan saya mampu mencampurkannya sekali ? Bukankah itu lebih baik? Saya rasa ianya lebih baik lebih-lebih lagi jika website saya tue memetik entry atau post dari blog saya dan diletakkan di salah satu ruangan website, mungkin juga muka hadapan. Ini dapat menyama ratakan pelawat website dengan pelawat blog.

Memetik post terbaru dari blog sebenarnya boleh dikatakan sukar terutama menggunakan blogspot, kecuali mempunyai script blog sendiri. Jika ada diantara rakan-rakan yang tahu, kongsi dengan saya ya.Socialize:        

0 Komen:

Post a Comment

Links Kepada Post ini:

Create a Link

<< Halaman Utama

 

Blog Review

Selain bercakap mengenai tip dan pelbagai hal lagi mengenai blog, TipBlogger akan memberi review kepada blog yang terpilih. Jika di bahagian atas adalah bahagian teori, bahagian ini adalah bahagian praktikal dan contoh! Ruangan ini khas untuk blog seNusantara - Malaysia, Indonesia, Singapura dan juga Brunei sahaja..

 

Blog's Tool

Selain Bahagian Peralatan. InsyaAllah tidak kira peralatan tersebut direka sendiri atau oleh orang lain dan berguna, pasti kami akan mengebahkannya kepada anda. Peralatan terbaik disyorkan untuk anda!

 

Sana Sini

Celetoh dan Perihal Terkini Mengenai Isu-isu semasa mahupun apa - apa jua

Blog Collections

Learning:

Blog Minggu Ini - Jun 2006

Template Blogger

Malaysian Blog

Pertandingan/Program Blog

Peralatan Blogger